INTERESTING TOPICS

5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 /1 5 M GM T 3 14 | W EEK 3 H ir in g E th ic a l P eo p le a n d C od e o f C ond uct T o c re ate a n e th ic al o rg an iz a tio n, e m plo ye rs m ust h ir e e th ic al e m plo ye es. W it h o ut e th ic al e m plo ye es t h ro ug ho ut a n o rg an iz a tio n, i t i s d if fic u lt t o p ro m ote a n e th ic al w ork e n vir o nm en t a n d b uild a r e p uta tio n o f e xc e lle n ce t h at a ttr a c ts q ualit y i n ve sto rs a n d c u sto m ers . F o rtu n ate ly , e m plo ye rs h ave s e ve ra l t o ols a va ila b le t o h elp t h em d ete rm in e i f j o b a p plic an ts a re l ik e ly t o m ake e th ic s a p rio rit y a n d p ra c tic e e th ic al b eh avio r o n t h e j o b . T h is l e sso n w ill e xp la in t h ese t o ols a n d h o w t h ey c an h elp e m plo ye rs h ir e e th ic al e m plo ye es.

O nce e m plo ye es a re h ir e d , e m plo ye rs m ust t a ke a c tio ns t o p ro m ote a n e th ic al w ork e n vir o nm en t t h at e n co ura g es e m plo ye es t o p ra c tic e e th ic al b eh avio r. O ne w ay t o a c h ie ve t h is i s t h ro ug h t h e u se o f c o d es o f e th ic s a n d c o d es o f c o nd uct. T h is l e sso n w ill d is c u ss t h ese , e xp la in in g w hat t h ey a re a n d h o w t h ey c an b e u se d t o h elp a n o rg an iz a tio n e sta b lis h a n d m ain ta in a w ork e n vir o nm en t t h at m ake s t h e p ra c tic e o f g ood e th ic s a p rio rit y .

L E A RN IN G O BJE C TIV ES : L is t t h e c rit e ria m an ag ers u se t o m ake e th ic al h ir in g d ecis io ns.

C om pare t h e d if fe re n ce s, i m porta n ce a n d p urp ose o f a c o d e o f c o nd uct a n d c o d e o f e th ic s. b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 2 /1 5 T h e I m porta n ce o f O rg an iz a tio nal C ult u re E ve ry o rg an iz a tio n h as a n o rg an iz a tio nal c u lt u re , w hic h c an b e d efin ed a s “ th e s y ste m o f s h are d a c tio ns, v a lu e s, a n d b elie fs t h at d eve lo p s w it h in a n o rg an iz a tio n a n d g uid es t h e b eh avio r o f i t s m em bers ” ( S ch erm erh o rn , H un t, a n d O sb orn 2 005, 4 36). T o b e e th ic al, a n o rg an iz a tio n m ust h ave a n o rg an iz a tio nal c u lt u re t h at v a lu e s a n d p ro m ote s g ood e th ic s. E ve n i n d iv id uals w ho w ould g en era lly n eve r p ra c tic e u n eth ic al b eh avio r m ay b e i n clin ed t o b e l e ss t h an e th ic al i f t h ey a re w ork in g i n a n o rg an iz a tio n t h at d oes n o t h ave a s tr o ng c u lt u re p ro m otin g e th ic al b eh avio r.

H ow d o o rg an iz a tio ns d eve lo p a n e th ic al o rg an iz a tio nal c u lt u re ? T h ey b eg in b y h ir in g e th ic al e m plo ye es. A nd h o w d o e m plo ye rs d ete rm in e i f a p ote n tia l e m plo ye e i s e th ic al? H um an r e so urc e s p ecia lis ts h ave i d en tif ie d a s ix -s te p p ro ce ss t h at w ill e n ab le e m plo ye rs t o e sta b lis h t h e t y p e o f e th ic s a p ote n tia l e m plo ye e p ra c tic e s. E ac h s te p w ill b e d is c u sse d i n d eta il.

b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 3 /1 5 S te p O ne: P o st N otic e o f E th ic s S cre en in g P ro ce ss W hen e m plo ye rs p ost a j o b v a c an cy a n no un ce m en t f o r t h eir o rg an iz a tio n, t h at n o tic e s h o uld c o nta in i n fo rm atio n a b out t h e o rg an iz a tio n’s e th ic s s c re en in g p ro ce ss. T h is s h o uld i n clu d e i n fo rm in g p ote n tia l e m plo ye es t h at t h e s c re en in g p ro ce ss w ill i n clu d e b oth b ac kg ro un d a n d r e fe re n ce c h ecks.

T h is s te p s e rv e s t h e p urp ose o f d is c o ura g in g i n d iv id uals f r o m a p ply in g f o r t h e j o b i f t h ey t h in k t h at t h eir r e co rd c o nta in s i n fo rm atio n t h at m ig ht d is q ualif y t h em , c au sin g t h em t o f a il a b ac kg ro un d a n d /o r r e fe re n ce c h eck. T h is e lim in ate s s o m e u n eth ic al e m plo ye es f r o m t h e a p plic atio n p ro ce ss w it h o ut a n y f u rth er a c tio n o n t h e p art o f t h e e m plo ye r. ‹   1 / 2   › b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 4 /1 5 B ac kg ro un d c h ecks i n vo lv e r e vie w in g a p ote n tia l e m plo ye e’s c o nfid en tia l a n d p ub lic i n fo rm atio n t o o b ta in t h eir h is to ry . A b ac kg ro un d c h eck w ill d ete rm in e i f a n i n d iv id ual h as a c rim in al h is to ry a n d a ls o h elp s t o c o nfir m i n fo rm atio n t h e e m plo ye e h as p ro vid ed , s u ch a s e m plo ym en t h is to ry . S te p T w o: F o llo w L e g al G ro un d R u le s W hen o rg an iz a tio ns c o nd uct a h ir in g p ro ce ss, t h ey m ust d o s o l e g ally . T h is i n clu d es g ath erin g i n fo rm atio n f r o m j o b c an d id ate s w it h o ut d is c rim in atin g a g ain st t h em b ase d o n t h eir r a c e , c o lo r, g en d er, r e lig io n, n atio nal o rig in , a g e, o r d is a b ilit y .

I n a n e ffo rt t o p re ve n t e m plo ye rs f r o m d is c rim in atin g a g ain st p ote n tia l e m plo ye es, t h e f e d era l g ove rn m en t h as p asse d v a rio us l a w s t h at r e g ula te t h e h ir in g p ro ce ss. T h ese l e g al g ro un d r u le s a re i m porta n t b ecau se t h ey h elp e n su re t h at e m plo ye rs h an d le t h e h ir in g p ro ce ss i n a n e th ic al m an ner. W hen e m plo ye rs a re e th ic al, i t i s e asie r f o r t h em t o a ttr a c t e th ic al e m plo ye es.

H ere a re s o m e i m porta n t f e d era l l a w s. T IT LE  V II O F T H E C IV IL  R IG HTS  A C T P R EG NAN CY D IS C RIM IN AT IO N A C T T H E E Q UAL P AY  A C T T H E A G E D IS C RIM IN AT IO N IN  E M PLO YM EN T A C T b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 5 /1 5 S te p T h re e: G ath er P o te n tia l E m plo ye e’s B eh avio ra l I n fo rm atio n O nce a n e m plo ye r c o m ple te s s te p s o ne a n d t w o o f t h is p ro ce ss a n d r e ce iv e s a p plic atio ns f o r t h e j o b v a c an cy, i t i s t im e t o t a ke a c lo se r l o ok a t e ac h a p plic an t. T h e p urp ose o f t h is c lo se r r e vie w i s t o d ete rm in e w hic h a p plic an ts m eet m in im um j o b r e q uir e m en ts a n d a p pear t o b e s a tis fa c to ry c an d id ate s w ho s h o uld r e ce iv e m ore s e rio us c o nsid era tio n. D urin g t h is s te p , t h e e m plo ye r c an b eg in t o d ete rm in e i f e ac h a p plic an t’ s e m plo ym en t a n d o th er l if e h is to ry i n d ic ate s t h at h e o r s h e i s a n e th ic al p ers o n w ho c o nd ucts h is o r h er w ork i n a n e th ic al m an ner.

T o c o m ple te t h is s te p , e m plo ye rs g en era lly h ave t h re e t o ols a va ila b le t o t h em — re su m es, b ac kg ro un d c h ecks, a n d r e fe re n ce c h ecks. T h e f o llo w in g p ro vid es m ore i n fo rm atio n a b out e ac h o f t h ese t o ols . R e su m e – A r e su m e i s a w rit te n d ocu m en t t h at b rie fly p ro vid es i n fo rm atio n a b out a j o b a p plic an t’ s e d ucatio nal a tta in m en ts , p ro fe ssio nal w ork h is to ry , a n d o th er i n fo rm atio n s u ch a s v o lu n te er w ork p erfo rm ed , p ro fe ssio nal c e rtif ic atio ns, a n d m em bers h ip s i n a sso cia tio ns s u ch a s T o astm aste rs o r t h e R o ta ry C lu b . A r e su m e h elp s a n e m plo ye r u n d ers ta n d w hat a j o b a p plic an t h as d one i n t h e p ast. I t c an a ls o p ro vid e i m porta n t d eta ils t h at i n d ic ate h o w e th ic al a n a p plic an t m ig ht b e. F o r e xa m ple , i f a n a p plic an t w ork e d i n a s p ecif ic j o b f o r a l o ng p erio d o f t im e, t h is m ay i n d ic ate t h at t h is i n d iv id ual w ould b e a l o ya l e m plo ye e. ‹   1 / 3   › b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 6 /1 5 M an y a p plic an ts w ill n o t b e d is su ad ed b y t h e n o tic e o f t h e s c re en in g p ro ce ss i s su e d i n s te p o ne a n d w ill p ro ce ed t o a p ply f o r t h e j o b . B y f o llo w in g s te p t h re e, d oin g a c o m ple te r e vie w o f a n i n d iv id ual’ s r e su m e f o llo w ed b y t h o ro ug h b ac kg ro un d a n d r e fe re n ce c h ecks, e m plo ye rs h ave g re ate r o p portu n it ie s t o i d en tif y a n y e th ic al i s su e s t h at m ay e xis t w it h a p ote n tia l e m plo ye e. T h is e n ab le s t h e e m plo ye r t o e lim in ate s u ch a p plic an ts f r o m c o nsid era tio n e arly i n t h e j o b s e arc h , w astin g n o f u rth er t im e o n s u ch e m plo ye es a n d e n su rin g t h at t h ey d o n o t g et h ir e d .

S te p F o ur: L e arn A bout P o te n tia l E m plo ye e’s P e rs o nalit y T ra it s a n d R e la te d C hara c te ris tic s O nce e m plo ye rs h ave c o m ple te d t h e r e su m e r e vie w s, b ac kg ro un d c h ecks, a n d r e fe re n ce c h ecks f o r j o b a p plic an ts , t h ey w ill n arro w t h e p ool o f p ote n tia l e m plo ye es t o a s m alle r n um ber o f c an d id ate s s la te d f o r m ore s e rio us c o nsid era tio n. A t t h is p oin t, e m plo ye rs n eed t o d ete rm in e w hic h c an d id ate s a p pear t o b e e th ic al i n d iv id uals w ho p osse ss t h e a p pro p ria te p ers o nalit y t r a it s s u it e d f o r t h e v a c an t j o b a n d s h o uld b e c o nsid ere d e ve n f u rth er i n t h e h ir in g p ro ce ss. T o d o t h is , e m plo ye rs s h o uld l e arn a b out e ac h c an d id ate ’s p ers o nalit y t r a it s a n d r e la te d c h ara c te ris tic s.

S ch o la rs s p en t y e ars r e se arc h in g t h e p sy c h o lo g ic al m ake up a n d p ers o nalit ie s o f i n d iv id uals t o d eve lo p a t h eo ry o f t h e d im en sio nal l e ve ls o f p ers o nalit y c alle d t h e B ig F iv e P e rs o nalit y F ac to rs ( O CEA N ). T h e B ig F iv e a re b ro ad c ate g orie s o f p ers o nalit y t r a it s . S ch o la rs h ave d if fe re n t w ays o f l a b elin g a n d d esc rib in g e ac h c ate g ory , b ut g en era lly , t h ey a re a s f o llo w s:

b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 7 /1 5 W hen e m plo ye rs p ost a j o b v a c an cy, t h ey s h o uld h ave a n u n d ers ta n d in g o f t h e p ers o nalit y t r a it s n eed ed t o s u cce ssfu lly c arry o ut t h e d utie s a n d r e sp onsib ilit ie s o f t h e j o b . T h ey s h o uld h ave a p ers o nalit y p ro file f o r t h e i d eal c an d id ate t o f ill t h e v a c an cy.

V ario us p ers o nalit y t e sts e xis t t o d ete rm in e a n i n d iv id ual’ s l e ve l o f e ac h p ers o nalit y t r a it i n O CEA N . E m plo ye rs c an a d m in is te r o ne o f t h ese t e sts t o j o b a p plic an ts t o o b ta in a n a sse ssm en t o f e ac h a p plic an t’ s p ers o nalit y . B y m atc h in g t h is a sse ssm en t w it h t h e p ers o nalit y p ro file f o r t h e v a c an cy, e m plo ye rs c an n arro w d ow n t h e l is t o f j o b a p plic an ts w ho a p pear t o b e s u it a b le c an d id ate s f o r t h e j o b . A s p art o f t h is p ers o nalit y a sse ssm en t, e m plo ye rs c an e n su re t h at t h e c an d id ate s s e le cte d a s s u it a b le a p pear t o b e i n d iv id uals w ho m ake e th ic s a p rio rit y .

S te p F iv e : C ond uct a n I n -P e rs o n I n te rv ie w b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 8 /1 5 I f j o b a p plic an ts a re s till b ein g c o nsid ere d a s p ote n tia l e m plo ye es a ft e r s te p s o ne t o f o ur a re c o m ple te d , t h e e m plo ye r s h o uld c o nd uct i n -p ers o n i n te rv ie w s w it h e ac h c an d id ate . I n te rv ie w s a re o ne-o n-o ne c o nve rs a tio ns b etw een j o b a p plic an ts a n d a n e m plo ye r’s r e p re se n ta tiv e , o r m ult ip le r e p re se n ta tiv e s i f a n i n te rv ie w p an el i s u se d .

I n te rv ie w s a llo w a n e m plo ye r t o g et t o k n o w m ore a b out a c an d id ate , s u ch a s h is o r h er l ik e s a n d d is lik e s i n w ork e n vir o nm en ts , a s w ell a s p ers o nal i n fo rm atio n s u ch a s h o b bie s. I n a d dit io n, i n te rv ie w s c an b e u se d t o c la rif y q ue stio ns a n e m plo ye r m ay h ave a b out a n a p plic an t’ s r e su m e, b ac kg ro un d c h eck, a n d /o r r e fe re n ce c h eck.

B y l e arn in g m ore a b out a c an d id ate a n d a c tu ally m eetin g h im o r h er, g ain in g i n sig ht i n to h is o r h er p ers o nal d em ean o r, i n te rv ie w s c an b e a u se fu l t o ol t o h elp a n e m plo ye r d ecid e i f a n i n d iv id ual a p pears t o b e a n e th ic al p ers o n w ho w ould p ra c tic e e th ic al b eh avio r o n t h e j o b .

I n te rv ie w q ue stio ns a re r e g ula te d b y l e g al r e q uir e m en ts s o e m plo ye rs m ust e n su re t h at t h eir i n te rv ie w s i n clu d e o nly q ue stio ns t h at m eet l e g al s ta n d ard s. F o r e xa m ple , t h ey c an no t a sk i n te rv ie w ees q ue stio ns a b out t h eir s e xu al o rie n ta tio n o r m ed ic al h is to ry .

S te p S ix : A dm in is te r P o st-In te rv ie w T e sts b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 9 /1 5 I f a j o b c an d id ate i s s till b ein g c o nsid ere d f o r h ir e a ft e r c o m ple tin g s te p s o ne t o f iv e , e m plo ye rs h ave f in al c h ecks t h ey c an d o— dru g t e sts a n d p oly g ra p h t e sts — to h elp e n su re t h at a n i n d iv id ual a p pears t o b e e th ic al a n d w ould b e a s u it a b le i n d iv id ual t o r e ce iv e a j o b o ffe r. D ru g T e sts – F o r a d ru g t e st, j o b c an d id ate s p ro vid e a s a m ple o f t h eir b lo od , u rin e, h air , o r s a liv a . T h e s a m ple s a re s e n t t o a m ed ic al l a b t h at d oes a t e ch nic al a n aly sis t o d ete rm in e i f t h e s a m ple s h o w s e vid en ce o f i lle g al d ru g s. I f t h e s a m ple i s p osit iv e f o r s u ch d ru g s, t h e c an d id ate i s e lim in ate d f r o m c o nsid era tio n. ‹   1 / 2   › W hat D efin es a n E th ic al O rg an iz a tio nal C ult u re ?

O nce a n o rg an iz a tio n h ir e s i t s e m plo ye es, e ve n i f t h o se i n d iv id uals a re e th ic al p eo p le , t h e o rg an iz a tio n s till m ust p ro m ote a n e th ic al o rg an iz a tio nal c u lt u re i f i t e xp ects i t s e m plo ye es t o p ra c tic e e th ic al b eh avio r. A s S ch erm erh o rn , H un t, a n d O sb orn ( 2 005) p oin t o ut, e ve n e m plo ye es w ho o th erw is e b eh ave a s “ in d iv id ual s a in ts ” c an b eco m e u n eth ic al i f t h ey b eco m e p art o f a g ro up w ork in g i n a n u n eth ic al e n vir o nm en t ( S ch erm erh o rn , H un t, a n d O sb orn 2 005, 4 38).

b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 0/1 5 T o d ete rm in e i f a n o rg an iz a tio n h as a n e th ic al c u lt u re , E th ic s Q ualit y I n c. h as p ro vid ed a l is t o f t e n q ue stio ns t h at o rg an iz a tio ns s h o uld a n sw er u sin g y e s o r n o . T h e m ore q ue stio ns t h at c an b e a n sw ere d w it h “ ye s,” t h e m ore l ik e ly i t i s t h at t h e o rg an iz a tio n h as a n e th ic al o rg an iz a tio nal c u lt u re . T h e q ue stio ns a re a s f o llo w ( S ch erm erh o rn , H un t, a n d O sb orn 2 005, 4 38):

C re atin g a n E th ic al O rg an iz a tio nal C ult u re H ow d o o rg an iz a tio ns c re ate a n o rg an iz a tio nal c u lt u re f o cu se d o n p ra c tic in g g ood e th ic s t h at e n ab le s t h em t o a n sw er t h e m ajo rit y o f t h ese q ue stio ns a ffir m ativ e ly ? T h ey s h o uld s ta rt w it h a m an ag em en t p hilo so p hy t o s e t t h e t o ne a n d m an ag e t h eir o rg an iz a tio nal c u lt u re . M an ag em en t p hilo so p hy c an b e d efin ed a s a p hilo so p hy t h at l in ks t h e o rg an iz a tio n’s g oals a n d o b je ctiv e s w it h i t s w ork p ro ce sse s t o d eve lo p g uid elin es f o r h o w t h e o rg an iz a tio n w ill f u n ctio n. T o c re ate a n e th ic al o rg an iz a tio nal c u lt u re , e th ic s s h o uld b e a c o nsid era tio n d urin g t h e d eve lo p m en t o f t h e m an ag em en t p hilo so p hy. T w o t o ols t o h elp w it h t h ese e ffo rts a re c o d es o f e th ic s a n d c o d es o f c o nd uct. C O DE O F E TH IC S C O DE O F C O NDUCT E N FO RCIN G  C O DES O F E TH IC S A N D C O DES O F C O NDUCT b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 1 /1 5 L e sso n O ve rv ie w U sin g t h e s ix -s te p p ro ce ss t o s c re en p ote n tia l e m plo ye es f o r e th ic s s h o w s a p plic an ts a n d c u rre n t e m plo ye es t h at t h e o rg an iz a tio n i s c o m mit te d t o e th ic al b eh avio r. T h e c o d es o f c o nd uct a n d e th ic s a re t h e o rg an iz a tio n’s v a lu e s a n d p rin cip le s w hic h s h o w p ro sp ectiv e a n d c u rre n t e m plo ye es t h at u n eth ic al b eh avio r i s n o t t o le ra te d . b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 2/1 5 K no w le d ge C heck S usie i s a v e ry e th ic al p ers o n w ho h as a lw ays b een a m od el e m plo ye e. B ut l a te ly , S usie i s n o t l iv in g u p t o h er p re vio us s ta n d ard s. S he w ork s w it h p eo p le w ho a re f r e q ue n tly l a te f o r w ork , s u b m it w ork t h at i s i n co m ple te , a n d s p en d a l o t o f t im e g ossip in g a b out t h eir c o -w ork e rs a n d m an ag ers . A t f ir s t, S usie r e fr a in ed f r o m j o in in g h er c o -w ork e rs i n t h ese a c tiv it ie s. B ut l a te ly , s h e h as b eg un s h o w in g u p l a te f o r w ork , d oes n o t a lw ays f in is h h er w ork , a n d s h e h as p artic ip ate d i n c o nve rs a tio ns t h at f o cu se d o n g ossip . W hat i s n eg ativ e ly i m pac tin g S usie , c au sin g h er t o b eh ave t h is w ay? O rg an iz a tio nal C ult u re M an ag em en t P h ilo so p hy A gre eab le n ess C od e o f C ond uct b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 3/1 5 R alp h l e arn s o f a j o b o p en in g a t a l o cal g ra p hic s d esig n f ir m . H e r e ce n tly c o m ple te d a d eg re e i n m ark e tin g , a n d h e h as e xp erie n ce i n g ra p hic s d esig n. H e d ecid es t o a p ply f o r t h e j o b . H ow eve r, o nce h e o b ta in s t h e a p plic atio n p ac ke t, h e d ecid es n o t t o p urs u e i t . W hen R alp h w as a s o p ho m ore i n c o lle g e, h e w as a rre ste d f o r s e llin g d ru g s, a n d h e w as s e n te n ce d t o j a il f o r s ix m onth s. M ost l ik e ly , w hat w as i t a b out t h e a p plic atio n p ac ke t t h at d is su ad ed R alp h f r o m a p ply in g f o r t h e j o b ?

J a n ic e i s a p ply in g f o r a j o b a s a w eld er. S he i s c o nce rn ed b ecau se s h e w ill b e t h e o nly f e m ale o n t h e c re w . S he h as h eard c o m pla in ts f r o m o th er w om en w ho w ork e d j o b s t h at w ere d om in ate d b y m en , a n d t h ey c la im ed t h at t h e m en w ere t r e ate d d if fe re n tly f r o m t h e w om en , e sp ecia lly r e g ard in g t h eir r a te o f p ay, e ve n t h o ug h a ll o f t h em w ere d oin g t h e s a m e w ork . J a n ic e i s a ls o a w are t h at t h ere i s a f e d era l l a w t h at i s s u p pose d t o p re ve n t w om en f r o m b ein g t r e ate d d if fe re n tly f r o m m en w hen t h ey p erfo rm t h e s a m e w ork . W hic h l a w i s J a n ic e t h in kin g o f?

S tu art h as r e ce n tly a p plie d f o r a j o b w it h a l o cal p olic e d ep artm en t. H e c o m ple te d t h e i n it ia l a p plic atio n p ro ce ss, i n clu d in g d oin g a o ne-o n-o ne i n te rv ie w w it h a r e p re se n ta tiv e o f t h e p olic e d ep artm en t. H e t h en a p peare d b efo re a p an el o f i n d iv id uals s c re en in g a p plic an ts o n t h e p olic e d ep artm en t’ s b eh alf . N ow , h e h as b een a sk e d t o r e tu rn t o t h e d ep artm en t f o r p ost-in te rv ie w t e sts . T it le V II o f t h e C iv il R ig hts A ct C onsc ie n tio usn ess B ac kg ro un d C heck P o ly g ra p h T e sts T it le V II o f t h e C iv il R ig hts A ct T h e E q ual P ay A ct P re g nan cy D is c rim in atio n A ct T h e A ge D is c rim in atio n i n E m plo ym en t A ct b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 4/1 5 H e w ill b e p la c e d i n a s m all r o om a n d h o oke d u p t o a m ac h in e t h at w ill m easu re h is b od y’s p hysio lo g ic al r e sp onse s w hen h e i s a sk e d c e rta in q ue stio ns. W hat t y p e o f t e st w ill S tu art b e t a kin g ?

J e n nif e r i s a tte n d in g o rie n ta tio n f o r h er n ew j o b a s a n a c co un ta n t f o r a n e n g in eerin g f ir m . D urin g t h is p ro ce ss, s h e s p en d s t w o h o urs i n t r a in in g t h at e xp la in s t h e w rit te n r u le s o utlin in g t h e s p ecif ic t y p es o f b eh avio r t h at s h e i s e xp ecte d t o p ra c tic e i n h er p osit io n. W hat c o m pan y d ocu m en t w as J e n nif e r t r a in ed o n?

K ey T e rm s B ac kg ro un d C heck E xtr o ve rs io n R e su m e P o ly g ra p h T e st C od e o f C ond uct C od e o f E th ic s T h e E q ual P ay A ct M an ag em en t P h ilo so p hy b ac k t o t o p 5 /1 9/2 017 M GM T314 ­  H ir in g E th ic al P eople  a nd C ode o f C onduct h ttp s://e dge.a pus.e du/a ccess/c onte nt/g ro up/b usin ess­c om mon/U niv ers al/M GM T/3 14/e lf/le sson­3 /e lf_ in dex.h tm l 1 5/1 5 T H E A G E D IS C RIM IN AT IO N IN  E M PLO YM EN T A C T A G REEABLE N ESS B AC KG RO UND C HEC KS C O DE O F C O NDUCT C O DE O F E TH IC S C O NSC IE N TIO USN ESS D RUG  T E STS T H E E Q UAL P AY  A C T E XTR O VER SIO N I N TE R VIE W S M AN AG EM EN T P H IL O SO PH Y N EU RO TIC IS M O PEN NESS O RG AN IZ AT IO NAL C ULT U RE P O LY G RAPH  T E STS P R EG NAN CY D IS C RIM IN AT IO N A C T R EFE R EN CE C HEC KS R ESU M E T IT LE  V II O F T H E C IV IL  R IG HTS  A C T b ac k t o t o p